NOVOSTI PRI ZNAMKI SEAT
10.03.2020

NOVI SEAT LEON 2020

Novi LEON - Oblikovalska drznost v kombinaciji s športno eleganco ter s pridihom zrelosti
SEAT LEON 2020

Prednji del s pokončno masko in vitkimi LED žarometi odraža drznost, medtem ko horizontalno postavljene meglenke skupaj z odprtinami za zajem zraka v spodnjem delu poudarjajo športnost, ki izhaja iz genske zasnove Seatovih modelov. Športno dinamiko novega Leona izraža dolg pokrov motorja, ki skupaj s stranskimi linijami tvori dinamično silhueto avtomobila. Ta se izteka v vitek zadnji del, kjer izstopajo ozke zadnje luči, povezane s svetlobnim trakom.

Armaturna plošča daje vtis prostornosti, medtem ko prestižnejši videz poudarijo odprtine za zračenje s kovinskimi zaključki.
Pred voznikom se v vlogi digitalnega prikazovalnika nahaja 10,25-palčni zaslon, nad sredinsko konzolo pa je vgrajen osrednji zaslon, ki v odvisnosti od paketa opreme prihaja v velikostih 8 ali 10 palcev.

Multimedijski sistem bo ponujal možnost glasovnega upravljanja na podlagi prepoznave naravnega govora ter povezljivost s sistemi Android Auto ter Apple CarPlay. Za varnejšo vožnjo bo na voljo vrsta asistenčnih sistemov, vključujoč prilagodljivi tempomat, dinamični nadzor nastavitev avtomobila (Dynamic Chassis Control), sistema Travel Assist in Emergency assist ter opozorilni sistem na dogajanje v mrtvem kotu.

Motorna paleta bo sestavljena iz litrskega bencinskega trivaljnega motorja TSI v različicah s

66 kW / 90 KM in 81 kW 

110 KM moči, 1,5-litrskega bencinarja s 96 kW 

130 KM in 110 kW 

150 KM moči, ter 2,0-litrskega štirivaljnika s 140 kW / 190 KM moči.

V kombinaciji z 1,5-litrskim motorjem:

(96 kW / 130 KM) bo na voljo tudi različica CNG, ki naj bi s plinom, shranjenim v treh rezervoarjih, omogočala do 440 km dosega.

Dizelske barve bo v novem Leonu zastopal 2,0-litrski motor TDI v različicah:

85 kW / 115 KM in

110 kW / 150 KM moči

V duhu elektrifikacije pa naj bi Seat v novem Leonu ponudil tudi različico priključnega hibrida v kombinaciji 1,4-litrskega bencinskega motorja TSI in električnega motorja s skupno močjo 150 kW / 204 KM.

Litij-ionski baterijski paket kapacitete 13 kWh naj bi omogočal do 60 km čistega električnega dosega. Električne barve naj bi zastopali še različici blagega hibrida v kombinaciji z 1,0-litrskim TSI (81 kW / 110 KM) in 1,5-litrskim TSI (110 kW / 150 KM), hibridna tehnologija pa naj bi delovala v kombinaciji s samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama, električnim zaganjalnikom / generatorjem ter možnostjo regeneracije energije ob zaviranju.


Razvoj novega Leona je potekal v obratu Martorell v Barceloni, kjer bo potekala tudi proizvodnja, s prodajo pa bomo predvidoma pričeli v sredini letošnjega leta.